Opština Inđija je poslednjih godina doživela pravi industrijski bum, te je veliki broj investitora svoje proizvodne pogone otvorio u Inđiji. kako navode u lokalnoj samoupravi u proteklih šest godina više od 15 investicija je realizovano.

Slobodnih parcela u severoistočnoj radnoj zoni više nema, a o ovoj temi će više biti reči prilikom usvajanja novog budžeta za 2023. godinu, jer će biti potrebno pribaviti novo zemljište kaže za naš portal prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak.

-Gotovo da nema dana da ne razgovaramo sa potencijalnim investitorima koji se i dalje istim intezitetom interesuju za našu opštinu. Naravno, kao što znate ima i onih investitora koji su zakupili zemljište ali im je istekao zakonski rok jer nisu započeli gradnju, te ćemo sa njima morati raskinuti ugovor. Svaki investitor nam je važan, ali kada dođe investitor kao što je Tojo Tajers, onda nema više dileme da li je Inđija atraktivna i dobra lokacija za ulaganje navodi Gak.

-Jedan investitor sa kojim smo nedavno potpisali ugovor (reč je o investitoru čija je delatnost čelik i armature) uskoro počinje da gradi objekat, investitor Kemoimpeks je gotovo pri kraju gradnje, takođe investicija iz Južnoafričke Republike (mermer, granit) je takođe uveliko u radovima. Dakle, radi se punom parom, a industrijska zona danas izgleda baš onako kako smo najavljivali pre dve ili tri godine istakao je predsednik.

Govoreći o velikim migracijama u Inđiju i povećanju broja stanovnika predsednik opštine je poručio da se u Inđiju ne doseljavaju samo ljudi sa juga Srbije u potrazi za poslom, već iz svih krajeva kako naše zemlje tako i inostranstva.

-Možete da vidite različite ljude na našim ulicama, iz svih krajeva sveta, koji su došli u potrazi za poslom. Čujem izjave od ljudi, neki su zadovoljni neki nisu jer u našem gradu žive i Kubanci i Pakistanci i Indijci. Uvek smo bili grad otvorenog srca, multikulturalna sredina, nema razloga da iko bude nezadovoljan jer je činjenica da nas nema dovoljno a posla ima previše zaključio je Gak.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: