INĐIJA-DOBRO MESTO ZA ŽIVOT “Ulažemo u budućnost naše dece”

Prilikom nedavnog obilaska gradilišta u Inđiji, odnosno lokacije na kojoj niče novi vrtić, prvi čovek opštine Vladimir Gak je poručio da je zadovoljan kako napreduju radovi i istakao da će vrtić biti završen do jeseni.


Podsetićemo, Inđinčani će 40 godina nakon izgradnja centralnog objekta “Sunce” i 32 godine nakon izgradnje objekta “Neven” dobiti potpuno nov i moderan objekat vrtića koji se gradi na nešto više od 1.100 kvadrata.

Vrednost ove investicije iznosi 108 miliona dinara i finansira se iz budžeta opštine Inđija.

-Reč je o kapitalnoj investiciji posmatrano sa više aspekata, ne samo sa građevinskog.

-Jedan o većih problema poslednjih 6-7 godina jeste nedostatak smeštajnih kapaciteta za našu decu u vrtićima. Imamo blizu 200 dece na listi čekanja, a završetkom ovog objekta više nećemo imati nijedno dete na listi čekanja rekao je Gak i dodao:

Dobro jutro🌸🌸🌸Naša Inđija💗

Posted by Pazova Inđija Vesti on Четвртак, 21. мај 2020.

-Ono što sam najavljivao u prethodnom periodu jeste da će vrtić iduće godine biti potpuno besplatan za svu decu. Imaćemo više nego dovoljno sredstava a očekujemo da ćemo pronaći i zakonske mogućnosti da to sprovedemo u delo ističe predsednik.

On je takođe podsetio da 2016. godine kada je preuzeta odgovornost za građane u opštini Inđija i kada je na vlast došlo novo rukovodstvo, na listi čekanja je bilo oko 100 mališana za upis u vrtić.

-Mi smo tada uradili proširenje objekta “Sunce” koji je najveći objekat i ta lista čekanja je ukinuta jer su sva deca upisana. Međutim danas ponovo imamo sličnu situaciju, te je bilo neophodno početi gradnju novog vrtića. Ponavljam, u Inđiji uskoro više neće biti problema smeštajnih kapaciteta za naše najmlađe kaže Gak.

Gak je podsetio da su poslednje četiri godine sve škole na teritoriji opštine renovirane i da su znatno poboljšani uslovi za đake.

Naša Inđija 🖼️🖼️🖼️

Posted by Pazova Inđija Vesti on Недеља, 10. мај 2020.

-Stvaranje obrazovnih kadrova, odnosno ulaganje u škole i mlade ljude jeste naš prioritet i cilj. Mladi su naša budućnost, a uslovi za njih će iz godine u godinu biti sve bolji poručuje predsednik.

-U Inđiji se zaista dobro živi, u Inđiji se deca rađaju, porodice mogu da pronađu zaposlenje, mogu da kažem da je naša Inđija idealno mesto za život.

Na kraju razgovora predsenik je istakao da će čitav kvart gde se gradi vrtić dobiti novi izgled. Neposredno uz novi vrtić biće napravljen gradski park, a ono što je najvažnije naredne godine se očekuje najveći projekat u Srbiji- odnosno izgradnja kadrovskih stanova za mlade.

Inđija planira izgradnju 200 kadrovskih stanova u saradnji sa inđijskim privrednicima. Mladi će imati mogućnost da dobiju stanove na korišćenje na period od 22 godine, nakon čega će moći da otkupe stanove po znatno nižoj ceni od tržišne. Jedina obaveza i uslov biće da zaposleni ostanu da rade u Inđiji bez obzira da li je reč o javnom ili privatnom sektoru objasnio je na kraju predsednik.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram