Kako je više puta istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, lokacija kod Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene dobiće  potpuno drugačiji izgled.

U Inđiji, pored Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene, počela je izgradnja novog objekta predškolske ustanove „Boško Buha“ veličine 1.140 kvadratnih metara.

Njenim završetkom, koje je planirano za septembar, rešiće se dugogodišnji problem liste čekanja,  tako da će apsolutna sva deca moći da se upišu u predškolski program.

Vrednost ove kapitalne investicije je 108 miliona dinara i finansira se iz lokalnog budžeta.

Kako je poručio predsednik Gak, vrtić će nakon izgradnje novog objekta biti potpuno besplatan za svu decu, a neposredno uz vrtić biće izgrađen još jedan park za sve stanovnike ovog kraja.

Drugi važan projekat na pomenutoj lokaciji biće kadrovski stanovi za mlade stručnjake.

Od ukupno 180 stanova, u prvoj fazi biće izgrađena zgrada sa 60 stanova. Reč je o modelu gde je spojen javni i privatni sektor, a cilj projekta jeste da mladi ostanu u Inđiji.

Foto: Vladimir Gak

-Opština će zajedno sa zainteresovanim kompanijama koje posluju na području naše opštine graditi kadrovske stanove za visokoobrazovane mlade stručnjake, koji će posle 22 godine rada moći da ih otkupe za male pare kaže Gak i dodaje:

-Očekujemo da će projekat pokazati dugoročne rezultate, jer ne da samo nećemo imati odliv stanovnika, već očekujemo ozbiljan priliv novog stanovništva rekao je prvi čovek opštine.

https://www.facebook.com/pazovaindjijavesti/photos/a.206703163240774/679618862615866/?type=3&theater

Da bi mladi stručnjaci mogli da konkurišu, jedan od glavnih uslova biće i da kandidat ima mesto prebivališta na području ove opštine.

-Oni koji budu ostvarili sva prava konkursa moći će da se usele u stan, za koji će u početku plaćati minimalnu mesečnu nadoknadu, za koju iz lokalne samouprave očekuju da će biti oko 50 evra, a posle određenog perioda će postati njihovo vlasništvo.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#indjija #gak

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: