Press "Enter" to skip to content

INĐIJA CVETNA I UREĐENA: Radnici “Komunalca” vredno rade na uređenju opštine

S prvim prolećnim danima radnici JKP “Komunalac” su imali pune ruke posla i sproveli radove na prolećnom čišćenju i uređenju opštine.

Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća Dušana Lemaića završena je sadnja novih sadnica, orezivanje krošnji stabala, pokošene javne površine a u toku je odnošenje kabastog otpada. U razgovoru za naš portal direktor najavljuje novine koje očekuju građane u narednom periodu.

Dobro jutro🌞🌞

Objavljuje Pazova Inđija VestiSrijeda, 10. travnja 2019.

-U prethodnom periodu smo završili javnu licitaciju za zakup pijačnih tezgi. Ništa se drastično nije menjalo osim što smo našim zakupcima izašli u susret i spustili cenu zakupa tezgi. Naša su očekivanja da će naredna licitacija biti održana u prostorijama nove pijace kaže Lemaić.

Kao društevno-odgovorna firma “Komunalac” je u prethodnom periodu izvršio reparaciju autobuskih stajališta, te su u Krčedinu postavljena dva nova stajališta.

-U Krčedinu u prethodnom periodu nisu postojala stajališta. JP “Inđija put” i opština su postavili postolja za stajališta u centru sela, a mi smo uradili kompletnu rekonstrukciju starih stajališta koja su se nekad nalazila u Inđiji i postavili ih u Krčedin.

-Izuzetno smo zadovoljni jer smo pored svih naših redovnih poslova koje obavljamo uspeli da sredimo i pomenuta stajališta ističe direktor.

S obzirom da je u prethodom periodu bilo lepo vreme radnici službe “Zelenila” JKP “Komunalac” su na više lokacija u opštini sprovodili radove na uređenju i čišćenju.

-Završili smo kompletno ozelenjavanje Zanatlijske i Dunavske ulice, sadnju tuja u Beški i u Slankamenu na grobljima. Odlučili smo da ne postavljamo više standardne ograde od žice i betona. Ubuduće ćemo na grobljima postavljati ograde o zelenila, jer izleda i lepše i ekološki uređenije ističe on.

Kada je reč o parkovskim površinama direktor navodi da će uskoro početi radovi u parku “Vašarište” i da se čeka idejno rešenje.

-Obavili smo nekoliko sastanaka i dobili smernice šta treba da se uradi. U saradnji sa opštinom smo obezbedili sredstva za parkovski i dečiji mobilijar, čekamo “zeleno svetlo” i počinjemo radove kaže Lemaić.

U ovom periodu “Komunalac” odnosi kabasti otpad iz domaćinstava, prema rečima direktora meštani su savesni i iznose otpad ispred svojih domaćinstava, ali i dalje ima onih koji na nepropisan način odlažu otpad na divlje deponije.

-Imali smo prošli vikend akciju odnošenja kabastog otpada iz Novi Karlovaca i Slankamena. Sav otpad koji su meštani izneli smo odneli, ali nažalost i dalje imamo situacije nesavesnih pojedinaca koji otpad odnose na divlje deponije.

JKP “Komunalac” je potpisalo ugovor sa jednom firmom za prikupljanje elektronskog otpada, te će građani ubuduće moći da odlažu i ovu vrstu otapada na propisan način.

-U Inđije je nekada postojao kontejner za odlaganje elektronskog otapada ali ta ideja nikada nije zaživela u praksi. Mi smo sada potpisali ugovor i već danas počinjemo tako što ćemo iz opštine odneti sav elektronski otpad.

-Kontejner će se nalaziti na srednjem groblju, te će svi naši stanovnici imati priliku da na tu lokaciju donesu svoj elektronski otpad a to će moći da urade svakog dana do 20 časova poručuje na kraju razgovora direktor Dušan Lemaić.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram