I ove zime ogrevno drvo za 380 socijalno ugroženih porodica u Inđiji

Metar ogrevnog drveta nije mnogo, ali za one koji su na rubu egzistencije i primaju materijalnu pomoć znači puno- poručuju nadležni u Inđiji.

Tako će i ove zime biti nastavljena dobra praksa pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, te će 380 korisnika sa evidencije Centra za socijalni rad dobiti ogrevno drvo, koje će im biti isporučeno na kućnu adresu.

Foto: Po metar drva na kućnu adresu

-Iz sredstava opštinskog budžeta i ove godine smo odvojili sredstva za nabavku ogrevnog drveta, a završena je javna nabavka nakon čega pristupamo potpisivanju ugovora i krećemo sa raspodelom.

-Sa odobrenim iznosom smo uspeli da obezbedimo po metar ogrevnog drveta za 380 korisnika, a reč je porodicama koje primaju socijalnu pomoć, najugroženijima, porodicama sa više dece, ostarelima i nesposobnim licima za rad ističe Željka Godić Avramović, direktorica Centra za socijalni rad „Dunav“ i dodaje da će korisnici drva dobiti na kućnu adresu, a raspodela će se vršiti tokom novembra po svim naseljenim mestima.

Direktorica podseća da uporedo sa ovim vidom pomoći korisnici redovno u saradnji sa Crvenim krstom dobijaju pakete hrane. Takođe na osnovu zahteva stranaka i u skladu sa prioritetima Centar za socijalni rad dodeljuje jednokratnu novčanu pomoć.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram