HEROJI INĐIJE: Uručene zahvalnice svim učesnicima Bogojavljenskog plivanja

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i sveštenik Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Ljukovu Nemanja Martinović uručili su danas prizanja svim učesnicima i organizatorima Bogojavljenskog plivanja za Časni krst koje je organizovano 19. januara na jarkovačkom jezeru.

-Imamo danas lep povod, a to je uručenje priznanja i zahvalnica svim plivačima, privrednim društvima, javnim preduzećima i organizacijama koje su pomogle svojim zalaganjem i finansijama da ovogodišnja manifestacija izgleda veličanstveno poručio je Gak i istakao:

Foto: Predsednik i sveštenik sa pobednikom

-Želeli smo pre svega da se zahvalimo svim plivačima koji su dali najveći doprinos i koji su zaista pokazali da ne postoji prepreka kada postoji dovoljno vere ističe predsednik.

-Činjenica je da je bilo hladno i da smo četiri noći pre plivanja razbijali led kako bismo uspeli da pripremimo jezero za plivanje. Bogu hvala sve je proteklo u najboljem redu, nadamo se da će sledeće godine biti još više učesnika i da će organizacija biti na još na višem nivou.

Foto: Nemanja Martinović, sveštenik

Ovo je druga godina za redom kako je crkvena opština Ljukovo i Hram Uspenja Presvete Bogorodice organizovala takmičenje. 

-Zaista smo se ove godine potrudili da još bolje organizujemo Bogojavljensko plivanje za Časni krst u odnosu na prošlu godinu. Samo plivanje za Časni krst je bitna i važna stvar u životu vernika, jer jačajući telo mi jačamo i duh poručio je Nemanja Martinović sveštenik iz Ljukova i istakao:

Foto: Jovana Janković prošlogodišnja pobednica i ovogodišnja učesnica

-Dan pre samog plivanja duvao je neki topao vetar koji je rešio problem ledA, tako da iz ovog možemo zaključiti da ono što ljudima deluje nemoguće-Bogu je moguće. Na nama je da se trudimo, radimo a Bog je tu da nam da vetar u leđa poručio je sveštenik.

View this post on Instagram

HRABROST I JUNAŠTVO💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸👏👏👏 #bogojavljenje #indjija #jarkovci #jezero #lake #casnikrst #2019 #srbija #serbia #tradition

A post shared by PAZOVA INĐIJA VESTI (@pazova_indjija_vesti) on

Na Bogojavljenskom plivanju učestvovala su 43 plivača, među kojima su bile i dve devojke, predsednik opštine Vladimir Gak i direktor Ustanove “Sportski centar” Ilija Trbović.

Organizaciju su pomogli brojni sponzori, Sportski centar, Savez sportova Opštine Inđija, Crkveni krst, Dom zdravlja i javna preduzeća i ustanove.

Foto: Dragan Bešić-pobednik i najmlađi učesnik

Kako je na kraju poručio trinaestogodišnji Dragan Bešić iz Inđije presrećan je zbog učešća i pobede. Kaže da su mu svi čestitali, a on će zasigurno i iduće godine uzeti učešće u ovoj velikoj manifestaciji.

#gak #bogojavljenje #časnikrst #jarkovci #plivanje

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA TAKMIČENJU:

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *