Gradi se novi vrtić, a objekat “Neven” se proširuje-uskoro još 50 mesta za upis mališana

Pored izgradnje novog vrtića, uskoro će početi dogradnja i opremanje objekta „Neven“ Predškolske ustanove „Boško Buha“ u Inđiji.

Vrednost radova iznosiće nepunih sedam miliona dinara a 80 posto sredstava obezbedilo je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku. Ostatak sredstava 1,2 miliona dinara finansiraće opština Inđija.

Planiranim radovima vrtić će dobiti dodatne dve sobe za mališane i sa pratećim prostorijama objekat će se proširiti za 235 kvadratnih metara.

Jedna soba biće namenjena za jaslenu grupu, odnosno decu uzrasta do dve godine, a druga za mešovitu grupu uzrasta od tri do pet godina. Proširenjem kapaciteta vrtiće biće obezbeđena mesta za 50 mališana.

Projektom su definisani pripremni, zemljani, zidarski, betonski, električni i tesarski radovi.

Izvršiće se termička i hidroizolacija podova i zidova i postaviće se keramičke podne i zidne pločice prve klase.

Objekat će biti izgrađen najkvalitetnijim materijalima koji će u potpunosti zadovoljiti najstrože uslove za boravak mališana.

Podsetićemo, lokalno rukovodstvo je pre tri godine takođe proširilo objekat “Sunce” čime su se takođe stekli uslov za upis većeg broj dece.

Kada novi vrtić koji se gradi kod Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene bude završen vrtić će biti besplatan za svu decu istakli su više puta čelni ljudi u Inđiji. Do sada je urađeno više od 50 posto radova, a prema najavama do jesen objekat treba da bude kompletno urađen.

Nakon toga, Inđija više neće imati problema sa listom čekanja za upis najmlađih.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#indjija #gak #vrtic

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Gradi se novi vrtić, a objekat “Neven” se proširuje-uskoro još 50 mesta za upis mališana

  1. Vrtić Neven je prošlo leto trebao biti proširen do oktobra 2019. god i naravno ni danas još ništa nisu krenuli. Novi vrtić se gradi i završetak se odlaže do beskonačnosti, ako bude sve kako treba počeće sa radim u februaru 2020 god a neće biti kako treba ništa…Na inđijskim vestima isključeni komentari…Tuga..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *