Press "Enter" to skip to content

Gde je nestao ČOVEK????

U petak, 7. decembra 2018. godine u Galeriji Кuće Vojnovića, sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena samostalna „Izložba slika i crteža-Gde je nestao čovek?“, autora Veljka Valjarevića.

Veljko Valjarević rođen je 15. septembra 1991. godine u Užicu, gde je završio srednju Umetničku školu.

Po završetku srednje škole upisuje Filološko – umetnički fakultet u Кragujevcu u klasi mr Željka Đurovića, osnovne studije završava 2014. godine nakon čega upisuje master studije na istom fakultetu, pod mentorstvom mr Željka Đurovića i komentorstvom dr Jelene Šalinić Terzić.

Do sada je priredio sedam samostalnih i preko trideset grupnih izložbi. Crteži su mu zastupljeni u nekoliko eseja i knjiga o crtežu u Srbiji. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

…U ranijem istraživačkom stvaralaštvu, posmatrao sam crtež kao neumornu pojavu, koja je često izlazila van papira, tako da beline papira kao da nisu imale ulogu – crtež je bio ispunjen linijom koja je bila slobodna, opisna ili se prepletala popunjavajući svaki komad beline, oduzimajući kiseonik crtežu.

Objavljuje Pazova Inđija VestiPonedjeljak, 3. prosinca 2018.

Odjednom, umesto prevelikog opterećenja i oduzimanja kiseonika crtežu, počele su da se pojavljuju bele površine koje su u potpunosti čiste ili donekle opterećene tananim crtežom…

Izložba će za posetioce biti otvorena do 19. decembra 2018. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

View this post on Instagram

Inđija 29.11.2018. ✔✔✔ #indjija #srbija #infocyberofficial #pazovaindjijavesti #city #serbia

A post shared by www.pazovaindjijavesti.com (@infocyberofficial) on

Please follow and like us:
error0
Podelite sa prijateljima:
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
error

Podeli :)

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube