Takmičenje u brzom razvijaju testa, gastro blogeri, najbolji kuvari iz Srema koji će pripremati specijalitete u centralnom delu manifestacije,  tajni sastojak kolača u kome je  uživao i Betoven, čokole u obliku Srbije, zaštitno lice manifestacije glumac Aleksandar Dunić.

Gastronomsko – turistička manifestacija “Gastro Srem” održaće se po peti put 2. i 3. septembra od 18h  na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi i promovisaće zabavu, druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost, okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu, najpoznatije moderne tamburaške sastave iz Vojvodine. U okviru same manifestacije održaće se Gastro Show koji će podrazumevati takmičenje najboljih kuvara iz Srema koji će pripremati sremačke i vojvođanske  specijalitete za posetioce  (valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kurzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlacke, ćufte u kifli..) , takmičenje u brzom razvijanju testa, degustacija najboljih vina i rakija iz tog kraja.

Manifestaciji će prisustvovati i gastro blogeri koji će u okviru Gastro Show-a imati zasebnu aktivnost. Posetioci Gastro Srema će imati priliku da prisustvuju i otkrivanju tajnog sastojka kolača iz Golubinaca u kome je navodno uživao i Betoven, a takodje premijerno će imati priliku da vide izlivanje čokolade u raznim oblicima, a jedan od njih je oblik naše države – čokolada u obliku Srbije.

„Manifestacija Gastro Srem je dobitnik priznanja  “Najbolje iz Vojvodine”, ovo priznanje garantuje kvalitet. Veoma sam ponosna, jer već petu godinu za redom se trudimo  da osmislimo manifestaciju koja će biti drugačija, koja će na sofisticiran način prikazati tradiciju ovog kraja i manifestaciju koja će biti zanimljiva i mladima i starima.

Ovo je peti Gastro Srem i za njega smo pripremili do sada najraznovrsnije i slane i slatke specijalitete, a u centralnom delu manifestacije kuhinju na otvorenom-Gastro centar u kojoj ćemo prirediti Gastro Show sa više relevantnih učesnika,a ceo gastronomski užitak pratiće najbolji tamburaši iz Vojvodine. Smatram da ne postoji osoba kojoj manifestacija neće biti zanimljiva. Ove godine obezbedili smo i dovoljan broj mesta za sedenje, tako da ko god dođe moći će da nađe i svoje mesto.“, navodi Dragana Zorić Stanojvić, direktorka Turističke organizacije opštine  Stara Pazova.

Manifestacija se održava u organizaciji Opštine Stara Pazova i pod pokroviteljstvom  Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu .

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: