GAK: Inđija-opština u koju INVESTITORI svaki dan dolaze…

U prethodnih godinu i po dana 7 investitora zakupilo je zemljište u industrijskoj zoni u Inđiji, od kojih su 3 završila proizvodni pogon, a ukupno će biti zaposleno 450 radnika. Kako je u intervjuu za naš portal istakao prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, pravi rezultati biće vidljivi do kraja godine, a ovaj veliki posao urađen je zahvaljujući odličnoj administraciji i ulaganjima opštinske vlasti u radnu zonu.

Foto: Agromarket

-Opština Inđija je dobila na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu 850.000 dinara za izradu projektne dokumentacije za javnu rasvetu u severoistočnoj radnoj zoni, tačnije lokaciji 15 gde se nalazi zemljište u vlasništvu opštine Inđija počinje priču predsednik opštine i kaže da će nakon realizacije projekta zaokružiti priču koja se odnosi na kompletno sređivanje industrijske zone.

Najatraktivnija industrijska zona u Srbiji i jugoistočnoj Evropi dobiće još više na značaju postavljanjem javne rasvete.

-Gotovo svakodnevne posete potencijalnih investitora pokazuju da će komunalno potpuno opremljena radna zona u Inđiji uskoro biti potpuno rasprodata, što će dovesti do značajnog podizanja standarda građana. Ona već danas ispunjava uslove za najzahtevnije svetske kompanije, a kada završimo javnu rasvetu dobiće i upotrebnu i estetsku vrednost kaže predsednik.

Foto: severoistočna radna zona-lokacija 15

Opština Inđija se izdvaja u odnosu na druge sremske opštine, pre svega odličnim geo-strateškim položajem.

-Ono što sam saznao kroz pregovore sa investitorima jeste da su u Inđiji naišli na potpuno razumevanje i dobru administraciju, prijateljski odnos i profesionalnost. Takođe ono što sam više puta imao priliku da čujem jeste da je naša industrijska zona jedna od boljih ne samo u Srbiji već i šire.

-Naša opština ima takav geografski položaj da u prečniku od 50 kilometara živi tri miliona stanovnika, jer se nalazimo između dva najveća grada, Beograda i Novog Sada, a to je neiscrpan izvor radne snage, što je presudno pri odabiru lokacije ističe predsednik I objašnjava:

-Brza pruga prolazi neposredno uz našu industrijsku zonu, a već smo razgovarali sa predstavnicima “Železnica Srbije” da naprave stajalište po svim svetskim standardima. Ukrcavanje putnika traje tri minuta, što znači da ćemo imati neiscrpan izvor radne snage, a s obzirom da će se vozovi kretati 200km/h to znači putnici od Beograda do Inđije stići za rekordnih 15 minuta. Ponavljam, ako se uzme u obzir radijus od 50 kilometara i tri miliona stanovnika, svakom investitoru to pokazuje da je Inđija žila kucavica svih evropskih puteva, kako kopnenih tako i vodenih.

Foto: Izgradnjom brze pruge vozovi će saobraćati 200km/h

-Inđija nudi ogromne prednosti u odnosu na ostale opštine, pre neki dan smo imali sastanke sa dva potencijalna investitora. Jedan želi da zakupi zemljište površine dva hektara, drugi tri hektara. Nakon toga, uz zemljište koje čuvamo za jednu od najvećih svetskih kompanija, dolazimo u poziciju da ostajemo sa vrlo malo slobodnog zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni tvrdi predsednik i poručuje na kraju razgovora:

Kao što sam više puta isticao, do 2019. godine nećemo imati više slobodnog zemljišta. To je ono što se od nas očekuje a naši sugrađani će pun efekat našeg rada osetiti kada svi objekti budu završeni.

INVESTITORI PROŠIRUJU PROIZVODNJU:

-Imali smo pre neki dan razgovor sa predstavnicima firme „Agromarket“ koja je nedavno otvorila ozbiljan pogon, oni žele da prošire proizvodnju a reč je o još 5.000 kvadratnih metara i 50 radnih mesta. To su egzaktni podaci koji pokazuju koliko opštinska administracija ozbiljno radi. Nema opštine u Sremu koja je za godinu i po dana potpisala 7 novih ugovora. Postojeći investitori poput Agromarketa, Farmine, Indofuda i IGB proširuju svoje kapacitete i to nam je pravi pokazatelj da smo na dobrom putu i da smo opština sa odličnom poslovnom klimom.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *