Fudbaleri Sremca iz Vojke nastavak takmičenja u Vojvođanskoj ligi – Jug dočekuju na 11. mestu sa istim brojem bodova (22) kao i desetoplasirani Radnički iz Nove Pazove. Igrački kadar je ostao manje-više nepromenjen u odnosu na prošlu polusezonu, otišli su Božinović u Podunavac iz Belegiša, Karna i golman Martinović u Jadran iz Golubinaca i Bojić u Radnički Nova Pazova.

Boje Sremca u zimskom prelaznom roku pojačali su Vidović iz Feniksa (Stara Pazova), Grujić i Ranitović iz Radničkog (Nova Pazova), Marinković iz Jedinstva (Stara Pazova), Ivančević iz Jadrana (Golubinci), Trajkovic iz Radničkog (Obrenovac) i Petrović iz Omladinca (Novi Banovci).

Foto: Živko Budimirović, trener

– U klub smo vratili i našu decu Vladimira Kolarova, Vladu Rankova, Nikolu Pavkovića, Nemanju Antunova i Savu Ćurčina povratnika iz inostranstva. U suštini od 25 momaka, trenutno imamo 15 igrača iz Vojke i to je naš uspeh u kome šelim da istrajem. Mišljenja sam da par igrača sa strane uvek moramo imati, ali da okosnicu treba da čine momci iz Vojke i naše opštine – ističe predsednik kluba Milorad Inđić.

U pripremnom periodu odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica. Pobeda je zabeležena protiv BSK-a iz Batajnice (4:1), remi sa Železničarom iz Inđije (1:1), Radničkim iz Iriga (1:1) i poraz od Donjeg Srema iz Pećinaca (3:0).

Trener Živko Budimirović veruje da će ova mlada ekipa uspeti da opstane u ligi, što im je i glavni cilj.

– Mislim da smo dosta dobro odradili pripreme, a ono što je bitno je da igrači hoće i žele da rade. Verujem da će ova poletna ekipa uspeti da stigne do cilja – kaže Budimirović.

Ambicije kluba vezane su za opstanak u ligi, ali i oživljavanju drugih selekcija, pre svega omladinske i pravljenju škole fudbala FK Sremac.

Foto: Milorad Inđić, predsednik kluba

– Pre dve godine u klubu smo zatekli sedmoro mališana, a naša škola fudbala trenutno broji oko stotinak dece, različitih uzrasta. Za taj deo je zadužen trener Vukajlo Petrić sa svojim trenerima Nemanjom Kačarom koji je i aktivni fudbaler u Jedinstvu iz Stare Pazove i Nikolom Popovim. To je projekat iz kojeg želimo da crpimo buduće resurse što igračkog kadra tiče – kaže predsednik Inđić i najavljuje i nekoliko investicija u samom klubu:

– Počeli smo sa zatvaranjem mreža iza golova uz pomoć MZ Vojka, a za ovu godinu je planirano i navodnjavanje terena. U planu je i postavljanje reflektora, ako ne na glavnom terenu, onda da se pojačaju postojeći na pomoćnom na kom inače i treniramo.

U nedelju Sremac dočekuje Jugović iz Kaća, a ono što jedino brine rukovodstvo kluba jeste borba sa koronom koja nije zaobišla ni vojački tim.

– U prvom delu takmičenja imali smo situaciju gde nam je u ekipi bilo po par zaraženih igrača. U bolnici je bio i trener Budimirović, a poslednja dva kola odigrali smo bez njega i jedva smo čekali da se sve završi i da se igrači oporave. Tada je klub vodio Predrag Vujičić, dugogodišnji trener u našem stručnom štabu. Verujem da će sada biti daleko bolje, dosta nas je preležalo koronu i nadam se da je ova priča za nas prošlost i da ćemo se u narednom periodu baviti samo sportskim temama – poručuje predsednik Inđić.

Trener Živko Budimirović uzda se da će nastavak prvenstav biti uspešan i kada je reč o prvom meču, ali i borbi sa virusom.

– Dva kola pred kraj jesenjeg dela prvenstva sam osetio simptome i dobio koronu. Bio sam u bolnici, a preživeo verovatno i zahvaljujući tome što se bavim sportom. Oporavio sam se i vratio fudbalu – priča Budimirović i dodaje da je posebno teško igrati pod pritiskom korone, ali i da se nada da se igrači neće zaraziti.

Ono što posebno nedostaje, ne samo svima u klubu, već i ljubiteljima fudbala, jesu navijači.

– Posebo je teško u Sremcu, jer Vojka ima neku svoju, specifičnu publiku koja nas „nosi“. Ipak i 10-tak onih koji imaju dozvolu da budu na igralištu znaju da naprave atmosferu kao da je na tribinama njih 50, a mi smo pored njih dobijali dodatni elan, pogotovo ova mlada ekipa igrača kojoj podrška publike mnogo znači – kaže trener Budimirović.

Hemija u ekipi postoji zahvaljujući i treneru i igračima ali i samom rukovodstvu. To i jeste ključ uspeha, naglašavaju u Vojki i nadaju se  da će publika uskoro moći na tribine, makar u ograničenom broju.

Foto: Živko Budimirović

Buda peti put na čelu Sremca

Živko Budimirović, popularni Buda iz Batajnice, je trener koji se u više navrata vraćao na klupu Sremca iz Vojke. Bio je tu i u najsrećnijim ali i teškim trenucima.

– Peti put sam u FK Sremac i to je posle BSK-a iz Batajnice, gde sam igrao dugo i bio trener, drugi moj klub gde sam najviše bio i provodio, a tu sam i najviše voleo. U odnosu na onaj period kada je Sremac bio u vrhu Treće lige i kada je bio jedan od poštovanih klubova u Srbiji, meni je zadovoljstvo ali i izazov da sam i danas u klubu i da sa ovim  mladim igračima i u teškim okolnostima, pokažem da se voljom i radom može stići do cilja – istakao je Živko Budimirović.

Autor: Tanja Urošević

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: