U petak i subotu 2. i 3. septembra u Beški su održani deseti po redu „Dani vojvođansko-bavarske kulture”. Međunarodnim karakterom i bogatim raznovrsnim sadržajem, manifestacija je privukla zaista veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije.

U specifičnoj vojvođansko-bavarskoj atmosferi na terenu za male sportove u centru Beške organizovani su gastro fest, noćni bazar, bogat kulturno-umetnički i muzički program.

May be an image of 3 people, people standing, people playing musical instruments and indoor

Nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske, tamburaša, kao i pop-rok koncerte upotpunila je bogata ponuda gastronomskih specijaliteta, zanatskog piva, domaćeg vina i bermeta. Ove godine posetioci su mogli da uživaju u nastupu Ivane Peters (Negativ), Tijane Dapčević koja je prvi put nastupila sa tamburašima, i to jednim od najboljih – Tamburaški orkestar Romansa, zatim tu su bili Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Đorđe Čavić, Bend Miloćopeze, Bend Džepovi i mnogi drugi.

May be an image of 1 person, standing, playing a musical instrument and indoor

May be an image of 7 people, people standing, people playing musical instruments and indoor

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske, kao i njihovog dugogodišnjeg prožimanja na ovim prostorima. Pokrovitelji manifestacije su Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju a organizatori su Mesna zajednica Beška, Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, uz pomoć KUD-a “Branko Radičević” iz Beške i javnih preduzeća iz opštine Inđija.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: