FESTIVAL NARODNE NOŠNJE: Žene iz inđijskog “Gorocveta” radile vez na 4 nošnje

Od avgusta 2018. Udruženje žena “Etnodom Gorocvet” iz Inđije učestvuje u evropskom projektu “Make it new” čiji je organizator Kulturni centar “Mladost iz Futoga u saradnji sa Posudionicom narodnih nošnji iz Zagreba i Omladinskim centrom “Aksiom” iz Istočnog Sarajeva.
Foto: FB Etnodom Gorocvet Inđija
Tim povodom  05. oktobra u U Novom Sadu, u Srpskom Narodnom Pozorištu na XII festivalu narodne nošnje, nakita i oglavlja ”Biserna Grana”, predstavljeno je 12 kompleta nošnji nastalih u projektu “MAКE IT NEW”.
Foto: FB Etnodom Gorocvet Inđija
Članice inđijskog udruženja “Etnodom Gorocvet”  Marija Dudić, Gorana Vukas, Bojana Rodić, Svetlana i Jovanka Šovljanski radile su vez na 4 nošnje koje je izradio srpski tim i vez na zubunu za jednu od nošnji tima iz Sarajeva.
Foto: FB Etnodom Gorocvet Inđija
-Ponosne smo što smo bile deo tima u ovom veoma značajnom evropskom projektu za očuvanje kulturne baštine istakle su žene iz Gorocveta.
Projekat je posvećen očuvanju tradicionalnog identiteta kroz izradu kopija starih narodnih nošnji.
Foto: FB Etnodom Gorocvet Inđija
“Make It New”, dvogodišnji evropski projekat usmeren ka edukaciji očuvanju i promociji tradicionalnog kulturnog nasleđa na nivou Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram