Dve samostalne izložbe u Kući Vojnovića u Inđiji od 5. februara

Od petka, 5. februara 2021. godine u Galeriji Кuće Vojnovića biće postavljene dve samostalne izložbe umetnica Danijele Tasić Cvetković i Jovane Petrović.

Danijela Tasić Cvetković je magistar slikarstva i profesor likovne kulture u osnovnoj školi u Apatinu. Izlagala je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u Srbiji i Španiji.

Dobitnica je nekoliko nagrada za slikarstvo.

May be art

Jovana Petrović je magistar slikarstva iz Beograda. Samostalno je izlagala u Galeriji opštine Vračar 2019. godine, a takođe je bila učesnik mnogih kolektivnih izložbi i kolonija.

Publika će biti u prilici da vidi akrile i ulja na platnu ovih dveju umetnica. Danijela Tasić Cvetković na izložbi pod nazivom ,,Očna tačka – periferni vid” prikazuje bočne prostore koje periferni vid pokriva.

Ti prostori su obično zamagljeni i oslabljeni intenzitetom boje. Umetnica beleži ono što um registruje kao nevidljive vrednosti. Nejasni prizori provociraju misaoni proces i inspirišu umetnicu u pronalaženju doživljaja.

May be art of nature

Jovana Petrović kao polazni motiv prikazuje cveće u seriji slika pod nazivom ”Secret Garden: Primavera.”Cveće doživljava svoje metamorfoze, kroz radove se gubi naturalni prikaz i dobija se višeslojnije značenje.

Кroz preplitanja i transformacije na platnima se oslikavaju stanja i transformacije samog umetnika.

Izložbe će biti postavljene od 5. februara i trajaće do 19, ali neće imati zvanično otvaranje usled pandemije Кorona virusa. Posetioci će moći da vide izložbe svakog radnog dana od 10 do 16 časova.Ulaz na izložbe je besplatan, uz poštov

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *