DUNAV: Raj za ljubitelje reke, pejzaža i odmora

Dunav je najznačajnija evropska reka i predstavlja evropski saobraćajni koridor 7. Sastavni je deo transevropskog plovidbenog sistema Rajna – Majna – Dunav, koji svojom dužinom od 3505 km plovnog puta spaja Atlantik i Mediteran, povezuje zapad i istok Evrope.

View this post on Instagram

Pogled od milion $ 👁👁 #indjija #starislankamen #acumincum #tvrdjava #serbia #dunav #danube #instaphotos #instaphotography #landscape

A post shared by PAZOVA INĐIJA VESTI (@pazova_indjija_vesti) on

Dunav je međunarodna reka, teče kroz deset zemalja (Nemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunija, Moldavija i Ukrajina), a posle 2.840 kilometara, velikom deltom od pet rukavaca uliva se u Crno more.

UREĐENJE VIDIKOVCA U STAROM SLANKAMENU

Objavljuje Pazova Inđija VestiPonedjeljak, 17. prosinca 2018.

Na teritoriji opštine Inđija Dunav protiče dužinom od 27 km presecajući obronke Fruške gore i stvarajući jedan od najlepših delova svog toka. Na obali Dunava nalaze se Čortanovci, Beška, Krčedin i Stari Slankamen.

Foto: Čortanovci

Prelepi pejzaži, riblje čarde i peščane ade privlače turiste iz svih krajeva naše zemlje, a ljubitelji reke, netaknute prirode i robolova su našli svoj mir na Dunavu.

Foto: Stari Slankamen
Foto: Krčedin
Foto: Beška
Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram