Dug Doma zdravlja smanjen na 50 miliona dinara-od jeseni ulaganje u opremu i vozila

Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak nakon poslednjeg sastanka “Sistema 48” u Inđiji, Dom zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” prošao je poslednjih nekoliko meseci proces akreditacije i ocenjen je najvišom ocenom (99, 3 posto je ocena komisije za akreditaciju).

-Čestitam rukovodstvu Doma zdravlja na uspešno obavljenom poslu. Već sam nekoliko puta reako da ćemo od jeseni značajno ulagati u opremu Doma zdravlja kao i sanitetska vozila, a sve u interesu naših sugrađana. Nije bilo lako kupovati novu opremu koja je veoma skupa a sa druge strane vraćati dugove tvrdi Gak i ističe:

-Još uvek nismo dug rešili do kraja, ali smo sigurno jedini u Srbiji koji smo imali ogroman dug. Uspeli smo u prethodne tri godine da dugovanje svedemo na minimum koji dozvoljava operetivnost i normalan rad.

-Trenutno dug iznosi oko 54 miliona dinara, nadamo se postizanju sporazuma sa poveriocima kako bi nam otpisali kamatu, te će dug nakon toga iznositi 50 miliona dinara objašnjava prvi čovek opštine Vladimir Gak poručuje da će u narednom periodu prioritet biti poboljšanje zdravstvenih usluga i unapređenje kvaliteta ove ustanove.

Zatečeni dug Doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” 2016. godine je iznosio preko 300 miliona dinara, od čega za farmaceutske kuće dugovanje je bilo 280 miliona dinara ističe predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. 

Meštani Novih Karlovaca dobijaju savremenu ambulantu

#gak #indjija #ulaganja

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram