Druga faza uređenja gradskog bazena u Inđiji

Malo je onih koji pamte davnu 1969. godinu kada je izgrađen jedan od prvih bazena u okruženju, a reč je o inđijskom gradskom bazenu koji je u to vreme bio „pojam“ i čuven nadaleko. Sadašnji izgled bazen je dobio renoviranjem 1985. godine, a u to vreme nije postojao nijedan bazen o okolini sa olimpijskim dimenzijama 50x 25 metara, sa dva nivoa dubine 1,20 metara i 2,10 metara. Prirodna hladovina koju čine 50 stabala, mahom četinara i čista voda učinile su da inđijski olimpijac bude najatraktivnije mesto za posetioce u Sremu a i šire, s obzirom da se nalazi na magistralnom putu Beograd- Novi Sad.

U međuvremenu su okolna mesta poput Stare Pazove i Rume otvorila svoje bazene, ali je „olimpijac“ ipak ostao neprikosnoven za ljubitelje plivanja. Polovinom juna 2017. nakon više od dve decenije inđijsko kupalište je dobilo novo ruho. Nadležni su postavili dva tobogana, rekonstruisali okvire bazena i postavili ležaljke i suncobrane. Sada olimpijac liči na akva park, a kako su rekli u Inđiji ovo je samo prva faza, jer su i ove godine planirani radovi.

Iz Ustanove Sportski centar najavljuju i drugu fazu uređenja gradskog bazena u Inđiji, a radovi će početi sa prvim prolećnim danima. Ono što uskoro sledi jeste čišćenje školjke bazena kao i sređivanje prostora oko bazena, kako bi sve bilo spremno za novu kupališnu sezonu koja počinje polovinomjuna. Iz opštine Inđija poručuju da postoji plan da se u Inđiji izgradi i zatvoreni bazen, a na tome će se raditi u narednom periodu.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *