Dom zdravlja u Inđiji dobio kombi, sanitet i dva automobila

Potpuno opremljeni novi sanitet, kombi za prevoz pacijenata na dijalizu i dva putnička vozila od danas se nalazi na raspolaganju inđijskom Domu zdravlja.

Kada se na to dodaju dva takođe nova saniteta nedavno dobijena od AP Vojvodina i Ministarstva pravde i jedno putničko vozilo od JP „Ingas“, može se konstatovati da je u potpunosti rešen problem sigurnosti, pouzdanosti i opremljenosti voznog parka namenjen različitim službama Doma zdravlja.

Foto: Opština Inđija

Kupovina vozila je od izuzetne važnosti jer se radi, pre svega, o zdravlju i životima ljudi, kako onih koji upravljaju vozila tako i pacijenata kojima je neophodna pomoć zdravstvene ustanove.

Izražavajući zadovoljstvo postignutim rezultatima, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da bi se daleko više uradilo da nije zatečen ogroman dug.

-Ako imate u vidu da je vrednost svih vozila oko 25 miliona dinara, a da smo nasledili preko 300 miliona dinara duga koji je skoro ceo vraćen, onda možete zaključiti šta smo sve mogli da uradimo.

Foto: Opština Inđija

Gak je najavio da će se u naredne četiri godine uložiti značajna sredstva u poboljšanje infrastrukture.

„Počećemo renoviranje dečijeg dispanzera a onda redom i druga odeljenja. U narednim godinama Dom zdravlja će postati mesto na koje ćemo biti ponosni“.

Takođe, predsednik je odao priznanje svim zaposlenima na uloženom ogromnom trudu i energiji tokom trajanja vanrednog stanja i borbi protiv virusa korona.

Foto: Opština Inđija

Direktor Doma zdravlja dr Jovo Komazec podsetio je da je stanje voznog parka prilikom preuzimanja odgovornosti 2016. godina bilo veoma loše, te je postojao strah da se ne dese nesreće većih razmera jer nisu postojali kapaciteti da se odgovori svim potrebama u takvim slučajevima.

Komazec je napomenuo da vozila godišnje prelaze oko pola miliona kilometara, te je modernizacija voznog parka od velike važnosti za zadovoljavanje svih potreba pacijenata.

Takođe, direktor je naveo da Opština učestvuje sa 15% u finansiranju Doma zdravlja, što je jedan od najvećih učešća lokalne samouprave u Srbiji.

Nakon finansijske stabilizacije, sledeći korak Doma zdravlja i lokalne samouprave je usavršavanje i specijalizacija medicinskih radnika kako bi se podigao nivo zdravstvenih usluga.

Izvor: Opština Inđija

#indjija #gak #domzdravlja

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram