Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je juče 156 besplatnih udžbenika za osnovce uzrasta od 1. do 4. razreda đacima u OŠ “Vera Mišćević” u Belegišu.

To je samo deo besplatnih udžbenika koje je obezbedila lokalna samouprava u Staroj Pazovi kako bi olakšala roditeljima u pripremi dece za novu školsku godinu. Do sada je bila praksa da se besplatni udžbenici daju đacima prvacima, a od ove godine dobra praksa se proširila i na učenike do 4. razreda.

Kako je istakao predsednik opštine Đorđe Radinović, opština je za ove namene iz budžeta opredelila ukupno 25 miliona dinara, a u planu je da iduće godine udžbenici budu besplatni i za osnovce viših razreda odnosno od 5. do 8. razreda.

-Upravo ove godine smo proširili podelu udžbenika i na učenike do 4. razreda, a nadamo se da ćemo iduće školske godine obezbedici besplatne knjige za sve osnovce. Ove godine je negde oko 2.500 učenika dobilo besplatne udžbenike a vrednost investicije iznosi oko 25 miliona dinara rekao je predsednik Radinović i naglasio da je škola u Belegišu jedna od najlepših škola na teritoriji opštine, ali da uskoro slede dalja ulaganja u školske objekte.

-Planiramo da radimo kompletnu rekonstrukciju OŠ “Boško Palkovljević Pinki” u Staroj Pazovi, koja nije dugi niz godina sređivana, a uskoro kreće izgradnja potpuno Tehničke škole sa internatom, to je investicija nemačke kompanije MTU.

Prema rečima Borisa Beljana direktora OŠ “Vera Miščević” u Belegišu, ove godine je 156 osnovaca od 1. do 4. razreda dobilo besplatne udžbenike.

-Udžbenici su donacija lokalne samouprave, mi se ovim putem zahvaljujemo opštini koja je pokala primer dobre prakse pomoći roditeljima. Njihov kućni budžet je svakako opretećen pred 1. septembar kada kupuju opremu i pribor za svoju decu, te će im besplatni udžbenici smanjiti troškove koje imaju rekao je direktor škole.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: