Đaci “Natoševića” iz Inđije šili kostime za Svetosavsku akademiju i sajam turizma u Štutgartu

Učenici inđijske srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ izradili su kostime za decu za muzičko-scenski nastup povodom Svetosavske akademije koja je održana u Narodnom pozorištu u Beogradu, a u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kostimi za decu izvođače su izrađeni od satena ,tila i pliša, strpljivo ukrašavani imitacijom dragog kamenja, bisera i kristala. Srednjovekovni motivi i grb iz doba Nemanjića su ručno vezeni.

Ono što inđijskoj školi služi na ponos je što su upravo ti kostimi predstavili Srbiju i na Sajmu turizma u Štutgartu prilikom nastupa dece na priredbi „Božić i deca“ u Pravoslavnoj crkvi u Nemačkoj. Osim toga, kostimi će biti izloženi kao deo stalne postavke u Generalnom  konzulatu Republike Srbije u Štutgartu.

Modele kostima je pripremila Tatjana Popović, koordinator dopunske nastave na srpskom jeziku u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg i dobitnik Svetosavske nagrade.

U izradi kostima su učestvovale i nastavnice Olgica Vujinović, Branka Savić, Smiljka Trivundža, Slađana Grbić i Maja Kostić, uz nesebičnu podršku direktorice Elijane Mandić.

Posebnu pohvalu zaslužuju učenice četvrte godine, budući modelari i to Danijela Arsić, Stana Šikljovan, Dejana Stojšić, Marijana Šušić, Jovana Prodanović i Valentina Perić, kao i učenice prve i druge godine, budući modni krojači: Nataša Gavranov, Zorana Milovanović, Bogdanka Lukač,Žaklina Ajdarević i Anka Kalabu.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *