Đaci iz “Natoševića” pohađaće praksu u najvećoj inđijskoj kompaniji

Inđijska srednja škola „Dr Đorđe Natošević“ i nemačka kompanija „IGB Automotive“ potpisali su sa učenicima ove škole sporazum o dualnom obrazovanju.

Naime, osam srednjoškolaca pohađaće stručnu praksu i tako steći iskustva u radu najveće kompanije koja posluje na teritoriji opštine Inđija.

Ugovorom je definisano da učenici dobijaju mentora sa kojim prolaze sve faze proizvodnog ciklusa i za svoj rad dobijaće novčanu nadoknadu.

naslovJedneVesti

Potpisnici ugovora su generalni menadžer „IGB Automotive“ Dalibor Berić, direktor srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ Elijana Mandić, đaci ove škole i njihovi roditelji, uz prisustvo predstavnika Privredne komore Srbije, Regionalne priredne komore Sremskog upravnog okruga i Opštine Inđija.

Obavljanje stručne prakse u kompanijama ima višestruki značaj. Đaci se osposobljavaju za rad, nauče nove veštine, upoznaju sistem rada u firmama, u slučaju da žele da rade u istoj kompaniji lakše i brže se prilagođavaju i napreduju u hijerarhiji.

Inače, inđijske škole uveliko primenjuju dualno obrazovanje i do sada je potpisano nekoliko ugovora sa različitim firmama u Inđiji.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *