Đaci inđijske Gimnazije u pohodu na Rusiju: Osvajaju brojne medalje

Rusi” inđijske Gimnazije nastavili su da nižu uspehe. Posle izuzetnog uspeha Mihajla Petkovića i Natalije Dabić, koji su pobedili na međunarodnom takmičenju i dobili priznanje Srpske akademije nauka i umetnosti, još jedna učenica istakla se u znanju ruskog jezika.

Milijana Vukotić, učenica IV razreda, osvojila je zlatnu medalju na “Кonkursu recitatora ruske poezije” u organizaciji Ruskog centra na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na poklon je dobila zbirku pesama Ane Ahmatove.

Milijani ovo nije prvi put da je postigla uspeh na takmičenju iz ruskog jezika. Pre nekoliko godina osvojila je boravak u trajanju od mesec dana u dečjem kampu “Artek” na poluostrvu Кrim.

Sa Milijanom na konkursu debitovale su i učenice prvog razreda: Miroslava Milovanović, Jovana Кalovljević i Milica Topić.

One su recitovale stihove istaknutih ruskih pesnika: Nikolaja Gumiljova, Bulata Okudžave i Ane Ahmatove. Milijani želimo uspeha u daljem školovanju i da i dalje neguje ljubav prema ruskoj književnosti i ruskom jeziku.

GIMNAZIJALCI Mihajlo Petković i Natalija Dabić osvojili nagradno putovanje u Rusiju

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *