DIVAN GEST: Đaci HUMANITARNOM predstavom platili ekskurziju drugarima

Kada se male ruke slože, onda nastaju velika i humana dela. To su nedavno pokazali đaci OŠ „Jovan Popović“ iz Inđije koji su na humanitarnoj predstavi pod nazivom „Kako su se posvađali Sunce i Mesec“, prikupili sredstva za njihove drugare, koji nisu u mogućnosti da plate školsku ekskurziju.

Kako je istakla nastavnica srpskog jezika Maja Marjanović, koja ujedno i vodi dramsku sekciju u ovoj školi, radi se o predstavi koja ranije nije uspela biti odigrana, a ispostavilo se sa dobrim razlogom i zbog višeg cilja.

-U našoj školi, kao i u verovatnoj svakoj u našoj zemlji ima dece kojima roditelji nisu u mogućnosti da priušte ekskurziju. Ova divna deca su spremila kratku predstavu humanitarnog tipa i pobrinula se da svi idemo na ekskurziju i da niko ne pomisli da je manje vredan.

-Na kraju je ispalo i dobro što nismo realizovali predstavu onda kada smo planirali jer je priča dobila lep epilog. Predstavu je realizovalo šest đaka naše škole iz VI-1 odeljenja, imala je humanitarni karakter, a svi koji su došli da je pogledaju dali su onoliko koliko su mogli. Najvažnije je da je naša misija uspela i da ćemo novac rasporediti za ekskurzije onim đacima čiji roditelji ne mogu da priušte kaže nastavnica.

-Što se tiče destinacije, petaci idu Brankovina – Valjevo, šestaci Svilajnac- Jagodina, a sedmaci na Oplenac. Verujemo da će se svi lepo provesti i da ćemo ovako lepe akcije imati i ubuduće u našoj školi rekla je sa ponosom ona.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *