Press "Enter" to skip to content

DIRLJIVO I HUMANO: Đaci srednje škole u Inđiji spremili paketiće za Uskrs deci bez roditeljskog staranja

Povodom Uskršnjih praznika đaci Srednje škole “Dr Đorđe Natošević” zajedno sa svojim profesorima uručiće danas u 13 časova simbolične poklone deci iz hraniteljskih porodica u inđijskoj opštini.

Naime, učenici ove škole smera modelar odeće, modni krojač i tehničar dizajna odeće su sa svojim profesorima osmislili, kreirali i izradili originalne poklone za 32 dece predškolskog i školskog uzrasta na porodičnom smeštaju, a radi se o poklonima u vidu torbica za patike koje su napunjene slatkišima.

Cenar za socijalni rad “Dunav” iz Inđije se u ime dece i hranitelja zahvaljuje učenicima i profesorima koji su na ovako dirljiv i lep način obradovali decu.

Podsetićemo u 23 hraniteljske porodice smešteno je 46 dece i mladih bez roditeljskog staranja. Hraniteljstvo u inđijskoj opštini ima dugu tradiciju i potiče iz Čortanovaca. Danas je mreža razvijena na čitavoj teritoriji inđijske opštine.

U saopštenju Centra za socijalni rad se apeluje na sve građane da se bave ovim humanim poslom i da deci bez roditeljskog staranja , u okviru svoje porodice, obezbede adekvatne uslove za pravilan rast i srećnije detinjstvo.

Za sve dodatne informacije zainteresovani građani se mogu obratiti Centru za socijalni rad “Dunav” u Inđiji radnim danima od 8 do 13 časova.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram