Delegacija opštine Gazi Baba iz Republike Severne Makedonije boravi u trodnevnoj poseti opštini Stara Pazova. U cilju razmene iskustava, produbljivanja odnosa i saradnje predsednici opština Boban Stefkovski i Đorđe Radinović potpisli su Sporazum o saradnji ove dve lokalne samouprave u zgradi Opštine.

May be an image of 4 people, people standing and indoor
U sastavu Skoplja nalazi se 6 gradskih četvrti među kojima je i opština Gazi Baba. Ona je jedna od najrazvijenijih i svi su se složili da su izuzetno kompatibilni sa staropazovačkom u svakom smislu. Predsednik opštine Gazi Baba Boban Stefkovski istakao je ovom prilikom da ove dve lokalne samouprave itekako imaju zajedničkih ciljeva a da je ovo prijateljstvo samo korak ka stvaranju bolje budućnosti Makedonaca i Srba.

May be an image of 4 people, people sitting and suit
Posetu i uspostavljanje kontakta između dve opštine je iniciralo srpsko udruženje u Skoplju “Mir, sloga, stabilnost” a predsednik Đorđe Radinović je iskazao izuzetno zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma: “Ovo je cilj obe zemlje ali i ostalih zemalja u regionu, da se što više upoznamo, da uspostavljamo saradnje na polju kulture, sporta a ono što je najvažnije za građane je uspostavljanje privredne i ekonomske saradnje. Otvoreni Balkan znači otvorene granice, velike su mogućnosti zajedničkih projekata u Evropskim fondovima.”

May be an image of 7 people, people standing and outdoors
Gosti su obišli i nekoliko kompanija u Opštini a Radinović ističe da će se naredni put uključiti i privrednici dve zemlje radi uspostavljanja ekonomske saradnje, najvažnije za građane.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: