Tokom trodnevne posete italijanskom gradu Trstu gradonačelnik Roberto Dipjaca ugostio je delegaciju opštine Inđija koju predvodi predsednik Vladimir Gak.

Upoznajući goste sa privrednim potencijalima Trsta, Dipjaca je istakao najvažniji projekat koji se trenutno realizuje a to je izgradnja nove luke na površini od 60 hektara. Time će Trst postati najveća trgovačka luka u Italiji.

Snažni ekonomski razvoj Inđije uslovljen je ulaganjem opštine u industrijske zone i dolaskom velikog broja investitora i proširivanje kapaciteta postojećih fabrika. Gak je japansku kompaniju Toyo Tires istakao kao najznačajniju i najveću investiciju u istoriji Inđije.

To je povod da se ostvare i inteziviraju kontakti privrednih subjekata ova dva grada.
Gradonačelnik Dipjaca posetiće Inđiju do kraja godine zajedno sa privrednicima Trsta tokom koje će realizovati brojni sastanci sa predstavnicima inđijskih kompanija.

Po rečima Dipjace, u Trstu živi oko 10 procenata Srba što je dobra osnova o potencijalnoj saradnji na nivou sporta, kulture i turizma.

Tokom posete Gak je posetio hram Srpske pravoslave crkve Sveti Spiridon koji je najlepši i najveći verski objekat u okolini.

Poseta delegacije opštine Inđija italijanskom gradu nastavak je unapređenja saradnje ova dva grada koja je započeta pre nekoliko meseci.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: