Međunarodni dečiji festival folklora „Razigrana Mladost“, održava se od 2006. godine. Organizator festivala je Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove.

Festival će se održati od 26 – 29. maja 2022. godine u hali sportova u Novoj Pazovi.  Pravo na  učešće imaju deca starosti ispod 15 godina. Prethodnih godina kroz festival je prošlo preko 90 ansambala iz Srbije i inostranstva, Austrije, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, a ove godine svoje umeće pokazaće oko 1200 učesnika.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali ima za cilj da okupi decu iz različitih delova sveta, a deca su mali ambasadori svoje kulturne baštine.
Cilj festivala je, pre svega, da deca koja su naporno radila dobiju priliku da pokažu svoje veštine, a na taj način da se  sačuvaju od zaborava običaji, muzika, pesma i igra naših i drugih naroda.
Ovaj festival je veliki i važan za celu Srbiju i inostranstvo  i može se reći da je postao prepoznatljiv kulturni događaj. Festival “Razigrana Mladost“ je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država.

Kontakt organizatora: KUD “ Mladost“-Nova Pazova, tel 022/323-663, 063/770-43-33

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: