Mesna zajednica Stara Pazova kao svoju krsnu slavu obeležava 02. avgust, dan Svetog Ilije i to decenijama unazad. Tradicija je da se tog dana oko istoimenog hrama u Staroj Pazovi okupe svečari i veliki broj građana. 2018. godine opštinsko rukovodstvo je odlučilo da se zaštitnik svih građana naše Opštine, Staropazovčana – Sveti Ilija usvoji i kao Dan opštine Stara Pazova.

„Od 2012. godine do danas tj. 2023. godine u hronici naše Pazove, naročito je zabeležen privredni rast, infrastrukturni napredak, uložili smo maksimalne napore da na delu pokažemo brigu o kulturnom nasleđu, verskim objektima, obrazovnoj i sportskoj infrastrukturi, a sve radi boljih uslova za budućnost, za decu, omladinu, mlade parove, jednom rečju za sve naše građane bez pravljenja razlike na uzrast i životnu dob. Ponosni na činjenicu da kao naslednici svojih predaka čuvamo ono što nam je predato, ali želimo da učinimo više i bolje kako bi svima, od najmlađih do nastarijih, poboljšali kvalitet života u svim relevatnim oblastima koje dotiču svakodnevne potrebe pojedinca. U tako uređenoj Pazovi, koja čuva duh Srema, ali istovremeno prihvata i ono ovovremeno što je moderno i napredno želimo da živimo, da stvaramo, želimo da ugostimo i dočekamo prijatelje naše Opštine, prijatelje iz sveta i Evrope, da im pokažemo šta smo uradili, ali i da od njih, koji su možda bolji od nas u tom poslu ili su već prošli kroz taj proces razvoja, dobijemo prijateljski savet kako da budemo efikasniji, bolji, brži… Prilika za ovakve susrete je svakako i Dan Opštine, dan kada se praznuje i hrišćanski svetitelj Ilija Gromovnik“ , reči su prvog čoveka staropazovačke opštine, Đorđa Radinovića o „Danima opštine Stara Pazova“.

Po tradiciji, 02. i 03. avgusta organizovani su besplatni koncerti, poklon građanima opštine. Na sceni postavljenoj na gradskom trgu, ove godine mnogobrojne Staropazovčane, ali i brojne goste iz okolnih mesta, zabavljali su Dženan Lončarević i Marija Šerifović, a kao predgrupe, obe večeri lokalne muzičke grupe su imale priliku da se prezentuju domaćoj publici. Pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: