Povodom Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik Skupštine opštine Inđija Đorđe Dimić položili su vence na spomenik Partizansko-podunavskom odredu u centru Inđije.

Osim predstavnika lokalne samouprave i predstavnici SUBNOR-a iz Inđije i drugih mesta iz Srema i inostranstva odali su počast oslobodiocima.
Inđija obeležila Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu
 

Povodom Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu i Dana grada, održana je svečana sednica skupštine opštine Inđija na kojoj su uručene Oktobarske nagrade zaslužnim pojedincima, organizacijama i privrednicima.

Za ostvarane rezultate u oblasti privrede nagrade su dobili kompanije Tojo Tajers i Gombit, Udruženje sportskih ribolovaca „Barica“ i fudbaler Mihajlo Banjac za doprinos unapređenju sporta a Nataša Kosanović za ostvarene rezultate i doprinos unapređenju kulturno-umetničkog stvaralaštva.

Uručene oktobarske nagrade povodom Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Prisutne su pozdravili predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik Skupštine opštine Inđija Đorđe Dimić.

Pre početka svečanosti, u maloj sali Kulturnog centra otvorena je Memorijalna soba posvećena srpskoj heroini Danici Jovanović.

Nakon uručivanja nagrada održan je prigodan kulturno-umetnički program u organizaciji Osnovne škole „Braća Grulović“ iz Beške dok su na početku himnu otpevali đaci Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Inđije.

Svečanosti su prisustvovali delegacije bratskih i prijateljskih opština Đevđelije, Jablanice, Velike Kladuše, Prijedora, Gvozda, Herceg Novog i Leposavića, kao i predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: