CRVENI KRST: Poklon letovanje za decu korisnike Narodne kuhinje u Inđiji

Deca koja su korisnici usluga Centra za socijalni rad u Inđiji ove godine se mogu nadati letovanju, jer su rebalansom budžeta opredeljena sredstva za oporavak dece koja koriste usluge Narodne kuhinje. Ovu akciju realizuje Crveni krst u Inđiji u saradnji sa lokalnom samoupravom.

-Ono što je novina bila i prethodne godine a sprovodimo i ove, jeste da su rebalansom budžeta predviđena sredstva za oporavak dece koja su korisnici usluga Narodne kuhunje. Prošle godine je bilo obezbeđeno 200.000 dinara, a ove godine je taj iznos udvostručen ističe Mirela Sedlan sekretar Crvenog krsta u Inđiji.

Foto: Mirela Sedlan, sekretar Crvenog krsta Inđija

-Sa tim sredstvima planiramo da platimo more za decu iz socijalno udroženih kategorija, to je naša želja te ćemo videti u narednom periodu na koji način ćemo se organizovati kaže ona.

REKORDAN BUDŽET ZA POLJOPRIVREDU

-Prošle godine je bilo 13 dece koji su putovali na Vršački Breg na pet dana, a mi se nadamo da ćemo tu decu ove godine voditi na more i to deset dana.

Od pre tri godine korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta u Inđiji su se putem ankete izjasnili da žele da dobijaju lanč pakete umesto kuvanih obroka i od tada ova vrsta socijalne usluge tako funkcioniše. Cilje je kako kaže Mirela Sedlan da se obuhvate svi korisnici na teritoriji opštine Inđija.

Foto: Obuhvaćeni svi korisnici sa teritorije opštine

-Narodna kuhinja u Inđiji funkcioniše svakog meseca tako što svim korisnicima koje predvidi Centar za socijalni rad radnici Crvenog krsta isporučuju lanč pakete na kućnu adresu kada je reč o naseljenim mestima, dok u Inđiji korisnici dolaze po pakete. Stari ili bolesni takođe dobijaju pakete na kućni adresu objašnjava ona.

PRVI SAJAM VOJVOĐANSKIH VINA

Usluge Narodne kuhinje u inđijskoj opštini koristi 240 ljudi, a taj broj sa malim oscilacijama se menja iz meseca u mesec.

Podsetićemo, od 2014. godine Narodna kuhunja je ponovo vraćena u nadležnost Crkvenog krsta, a pre tog perioda je bila u nadležnosti PU „Boško Buha“ gde su se spremali kuvani obroci.

Podelite sa prijateljima:
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *