COVID 19: Nedeljni presek-epidemiološka situacija u Inđiji

Na teritoriji Opštine Inđija prema podacima Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ zabeležen je pad broja aktivnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. Trenutno je 581 pacijent pozitivan na virus Korona.
I ove nedelje primetan je značajniji pad broja lica koja se sa simptomima javljaju na prvi pregled, u porastu je kao i prethodne nedelje broj lica koja se javljaju na kontrolni pregled. U kovid ambulanti u poslednjih sedam dana obavljena su 352 prva pregleda, dok je broj kontrolnih pregleda 529.
Protekle nedelje zabeleženo je veliko interesovanje za imunizaciju svih uzrasnih doba, posebno se interesovanje građana odnosi na treću, odnosno buster dozu.
Do sada je u Inđiji ukupno podeljeno 43.192 doze vakcina. Prvu dozu primilo je 18.067 građana, drugu 17.156, dok je trećom dozom u Inđiji vakcinisano 7.969 lica.
Nadležni kao najefikasnije sredstvo protiv virusa Kovid-19 ističu upravo imunizaciju za koju je obezbeđena dovoljna količina doza jer Inđija raspolaže sa sve četiri vakcine koje su dostupne u Srbiji.

Radno vreme punkta za imunizaciju u Inđiji je od 08:00 do 16:00 časova i subotom od 08:00 do 13:30.

 

Podelite sa prijateljima:

One thought on “COVID 19: Nedeljni presek-epidemiološka situacija u Inđiji

  1. Nadam se da ce sve ovo uskoro biti iza nas. Opet sa druge strane vidim kako se mi kao narod ne pridrzavamo propisanih mera. Slabo se nose maske, fizicka distanca prakticno ne postoji, puni autobusi, odrzavaju se svadbe i proslave sa velikmim brojem ljudi. Mislim da bi smo kao narod u celini trebali da shvatimo da nema kraja pandemije ako se ne pridrzavamo mera, ako skole i dalje nemaju ruske fotokataliticke preciscivace vazduha, ako su desavanja sa velikim brojem ljudi i ako nema vakcinisanih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *