BRZA PRUGA STARA PAZOVA-NOVI SAD: Menja se život iz korena građana na teritoriji Opštine Inđija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji spajanja železničkog koloseka na deonici Stara Pazova-Novi Sad na vijaduktu na plavnom delu Dunava kod Čortanovaca.

Predsednik je istakao da je ovo drugo lice Srbije i da se ovom prugom sve menja.

„Sve je drugačije, ovo sve menja. Ovde su ljudi zaboravili kako se koriste vozovi, ovo je neverovatna lepota”.

Prema njegovim rečima, testiranja pruge kreću uskoro, a počeće se od trase Beograd-Batajnica.

Vučić je, nakon spajanja koloseka na toj deonici, rekao je da ne samo da je lepa priroda, veličanstven pogled na Dunav, već su veličanstveni i svi objekti izgrađeni – galerija, vijadukt, tunel…

„To je nešto što nemamo, nismo ni sanjali da ćemo da imamo u Srbiji. Obično se trudimo da pronađemo i kažemo nesto loše, jer je lakše kritikovati, nego govoriti lepe stvari. Ali, ponosan sam što sam ovde i što ne mogu ništa loše kad kažem, već samo veliko hvala RŽD-u, našim ruskim prijateljima, ruskim i srpskim graditeljima“, rekao je Vučić.

Pruga će iz korena promeniti i život građana koji žive na teritoriji opštine Inđija i onih koji gravitiraju ka Inđiji, izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Čestitam građanima Inđije na istorijskom projektu. Za samo 15-20 minuta bićemo u Beogradu ili Novom Sadu što je veoma važno za podizanje kvaliteta i uslova života u našoj opštini“.

Kako je navedeno, do kraja godine biće završeni svi radovi nakon čega će se vršiti testiranje pruge pri velikim brzinama.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *