Od 16. januara  kada je održano prvo streljačko takmičenje u ovoj godini za strelce nema pauze. Za pionire (takmičari do 15. godina starosti), održano je tri kola lige Vojvodine i jedno kolo lige Srbije. Istakli su se Borivoj Spasić, vodeći i u ligi Vojvodine i u ligi Srbije a u vrhu tabele su i Mihajlo Kresojević, Nikola Mrvić i Tijana Bošnjaković.

Na trećem  mestu tabele lige Vojvodine je i Ognjen Ćuruvija, prvi pištoljaš u Mladosti posle 35 godina. Pionirima predstoji još dosta takmičenja: jedno kolo lige Vojvodine, dva kola lige Srbije, prvenstva Vojvodine i Srbije i finale lige Srbije, tako da će biti još dosta prilika za dokazivanje.

Kadeti i mlađi juniori (takmičari do 16, odnosno 18 godina starosti) nastupili su na dva kola lige Vojvodine i jednom kolu Kupa Srbije. Odlično na tabeli stoje Strahinja Bojić i Lana Džonić tako da je realno očekivati da će se plasirati na finalno kolo lige Vojvodine i finale Kupa Srbije. Od njih se dobar rezultat očekuje i na prvenstvima Vojvodine i Srbije.

Juniori (takmičari do 20 godina starosti) nastupili su na finalu Kupa Srbije, prvenstvu Vojvodine i prvenstvu Srbije i za njih je sezona domaćih takmičenja vazdušnim oružjem praktično završena. Predstoji još nekoliko međunarodnih turnira. Rezultatski su odskočili Dimitrije Gaćeša, osvajač srebrne medalje na prvenstvu Srbije i Lana Džonić trećeplasirana na prvenstvu Vojvodine.

Održana su i dva seniorska takmičenja – prvenstva Vojvodine i Srbije a posebno je obradovao Gaćeša koji se plasirao u finale prvenstva Srbije otpucavši lični rekord od 621,9 krugova. Nakon finala zauzeo je 8. poziciju.

Naredno takmičenje zakazano je za 27. februar kada se održava drugo kolo lige i kupa Srbije za pionire, kadete i mlađe juniore. Domaćin je Ivanjica.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: