“Bombone od svinje” sa merakom

Masni , vrući i hrskavi- takvi će i ove zime biti čvarci napravljeni na tradicionalnoj „Čvarkijadi“ u Krčedinu, koja je zakazana za 11.februar.

Skup učesnika počinje od 11 časova, a prema rečima organizatora Bobana Stojadinovića i ove godine su isti uslovi takmičenja. Radi se o čuvenoj gastronomskoj manifestaciji u Sremu koja se održava u šestu godinu za redom i privlači sve veću pažnju posetilaca.

-Kotizacija za sve zainteresovane ekipe iznosi 2.500 dinara a mi im obezbeđujemo slaninu za topljenje i drva. Učesnici treba da ponesu svoju oraniju, ložište, mešalicu, dasku i nož. Na kraju takmičenja čvarke oni uzimaju a nama ostavljaju masnoću.


Prošle godine smo imali zaista neverovatan odaziv jer se prijavio veliki broj ekipa koje su se takmičile u pravljenju takozvanih „bombona od svinje“ tvrdi organizator i podseća da je manifestacija postala nadaleko čuvena u Sremu, pa i šire.
-Počeli smo pre par godina za prijatelje, međutim ljudi su prepoznali ovu manifestaciju kao vrlo interesantnu, te sada imamo jedan masovni događaj sa velikim brojem posetilaca iz svih krajeva. Nadam se da ćemo i ove godine opravdati očekivanja svih kaže Stojadinović.

Kako poručuje na kraju organizator, pred stručnim žirijem biće puno posla. Sve informacije u vezi takmičenja zainteresovani mogu dobiti u restoranu domaće kuhinje „Merak mi je“ u Krčedinu ili u inđijskoj Turističkoj organizaciji kao i na broj telefona 064/1105306.

Podelite sa prijateljima:
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *