Svi građani opštine Stara Pazova imaće ubuduće još bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu jer su nedavno stigli novi savremeni aparati u Dom zdravlja.

Naime, ova zdravstvena Ustanova je zahvaljujući sredstvima Vlade AP Vojvodine i pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, dobila novi mamograf, aparaturu za očno odeljenje, aparat za merenje očnog pritiska i dioptrije.

Dom zdravlja je tim povodom  posetila dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo zajedno sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem.

U prethodnih sedam godina su u vojvođansko zdravstvo uložene velike sume novca, kako u opremanje tako i u rekonstrukciju, rekla je dr Snežana Bojanić, za Dom zdravlja u Staroj Pazovi ove godine izdvojeno je 20 miliona dinara.

“Tih 20 miliona dinara ste imali priliku da vidite, to je mamograf i oprema za oftalmologiju a u narednom periodu očekuju se još dva nova ginekološka stola i dva autoklava sterilizatora, za koje je u toku javna nabavka”, rekla je dr Snežana Bojanić.

Ona je pohvalila i lokalnu vlast, koja pomaže Dom zdravlja i što zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je rekao da u izuzetno dobroj komunikaciji sa pokrajinskom vladom i rukovodstom Doma zdravlja prate potrebe i pomažu znajući koliko je oblast zdravstva bitna.

-Opština Stara Pazova je vrlo razvijena, stoga nastojimo da velika sredstva ulažemo u Dom zdravlja i zdravlje naših građana.

Predsednik je istakao da svi zajedno rade na unapređenju zdravstvene zaštite, ali i uslova rada zaposlenih, tako da je on Hitnoj službi u Staroj Pazovi doneo na poklon televizor.

Svaka investicija mnogo znači, rekla je dr Svetlana Dudić, direktorka Doma zdravlja, naglasivši značaj preventivnih i kontrolnih pregleda uz savremenu opremu.

-Ova najnovija aparatura koja je stigla u Dom zdravlja će mnogo značiti našim pacijentima, ubrzaće preglede i moći će da pruži jednu dobru dijagnostiku svim našim građankama. Ono što je važno to je da je i očna služba dobila novu aparaturu rekla je dr Dudić i naglasila da se na sve moguće načine trude da unaprede zdravstvo u Staroj Pazovi.

Kako se moglo čuti na sastanku u toku je rekonstrukcija Doma zdravlja u Novoj Pazovi, a pored opreme i objekata, mora se ulagati u kadrove, tako da se ove nedelje očekuje raspisivanje konkursa za specijalizacije zaposlenih u staropazovačkom Domu zdravlja.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
VIDEO:
https://youtu.be/W6XlDTcxIHY?si=bRks6PhkQxnSquN1
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: