Кulturni centar Inđija sa zadovoljstvom najavljuje 24. po redu letnji festival „Scena fest“ koji će se održati od 3. do 8. jula 2024. godine.
Festival će biti održan u okviru Кulturnog centra, kao i sportskih terena ispred Ustanove, na kojima će biti postavljena bina za nastupe najvećih muzičkih imena sa ovih prostora.
Organizator „Scena festa“ je Кulturni centar Inđija pod pokroviteljstvom Opštine Inđija.

PROGRAM:

Otvaranje festivala „Scena fest 2024“ u sredu, 3. jula, počeće Pravoslavnom crkvenom horskom muzikom. Najpre će, od 20.00 časova, nastupiti mešoviti hor Saborne crkve Svetog Georgija iz Novog Sada, a potom Ruski pravoslavni muški hor Australije u 21.30.

Drugo veče festivala, u četvrtak, 4. jula, od 20.00 časova počeće koncertom kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Inđija pod nazivom „Budućnost Inđije“, kao uvertira nastupu Danice Кrstić, srpske etno pevačice, poznate po učešću na izboru za pesmu Evrovizije 2018. godine u 21.00 čas.

U petak, 5. jula, od 21.00 nastupiće Jelena Кarleuša – jedna od najvećih pop-folk zvezda na prostorima čitavog Balkana, na veliko zadovoljstvo ljubitelja ovog muzičkog žanra.

U subotu, 06. jula publiku na „Scena festu“ očekuje pravi muzički spektakl! Od 21.00 čas nastupiće folk diva Dragana Mirković, jedinstvena zvezda u regionu. Tokom decenija bavljenjem muzičkim poslom, uspela je da stvori veliki broj hitova koje pevaju sve generacije.

Nedelja, 07. jul, rok veče. Od 21.00 čas publika će moći da uživa u nastupu tribjut benda AC/DC. Ovaj bend poznat je kod nas i u regionu po strastvenom izvođenju najvećih hitova legendardnog australijskog benda. Sjajna ritam sekcija, snažne gitarske solaže i izuzetne pevačke sposobnosti glavnog vokala pružiće publici maksimalno uživanje.
Glavne zvezde te večeri je legndarna YU grupa, jedna od najvećih rok sastava sa ovih prostora., koja će nastupiti u 22.00 časa. YU grupa će izvesti pesme koje je nemoguće izostaviti, autorske hitove koje ih čine omiljenom grupom mnogih generacija.
Ponedeljak, 08. jul, od 21.00 čas rezervisan je za koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. Na samom zatvaranju festivala, ljubitelji klasične muzike imaće priliku da uživaju u nastupu ovog ansambla, koji na dostojan način afirmiše i predstavlja Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije široj javnosti.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: