“Blagodarje” za doprinos kulturi

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak dobio je juče u Beogradu u Udruženju književnika Srbije priznanje “Blagodarje” za  zasluge za unapređenje kulture i doprinosu uspešnom radu Udruženja književnika između dva Savindana. Kako je istakao prvi čovek opštine, pored postojećih kulturnih aktivnosti, u Inđiji je prošle godine organizovan festival „Pro poet 2017“ koji je okupio veliki broj književnika iz Srbije i inostranstva.

-Poznato je da imamo dva velika festivala, Međunarodnu likovno-umetničku koloniju u Krčedinu i Šekspir festival u Čortanovcima. Prošle godine smo prvi put organizovali Međunarodni književni festival „Pro poet 2017.“, a ove godine nastavljamo sa tim festivalom. Nadamo se još boljoj organizaciji i većoj posećenosti iako smo prošle godine, za prvi put, imali zavidnu posećenost poručio je Gak, istakavši da to pokazuje da Inđija posvećuje veliku pažnju negovanju kulturnih vrednosti.

Gak je na kraju dodao da će opština nastaviti da pruža podršku svim inđijskim kulturnim udruženjima za aktivnosti koje realizuju kao i da će budžet za kulturu svake godine biti sve veći.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *