BIBLIOTEKA INĐIJA: Monografija “Milena Dravić ili ključ snova”

Milena Dravić je jedna od najvećih zvezda srpskog i jugoslovenskog filma. Čuveni reditelj Žan-Lik Godar je, definišući film, izjavio da film nije umetnost koja slika život, već da je film ono što se nalazi između života i umetnosti. Upravo taj prostor, između života i umetnosti, čini životni i profesionalni put Milene Dravić.

Oprobala sa u svim žanrovima, od partizanskih epopeja, filmova crnog talasa, do eksperimentalnih filmova, melodrama, komedija. Igrala je naivke, partizanke, devojke sa sela, zavodnice, ali svakom ulogom, većom ili manjom, dokazala je da je dar za filmsku umetnost nešto što joj sasvim prirodno pripada.

Monografiju „Milena Dravić ili ključ snova“ priredila je Anita Panić, televizijski autor, dokumentarista i pisac, a objavljena je u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika.

Reč je o luksuznom dvojezičnom izdanju (srpski, engleski), koje obiluje fotografijama, tekstovima eminentnih glumačkih, rediteljskih i novinarskih imena, novinskim napisima, filmskim i pozorišnim kritikama, te detaljnim popisom svih Mileninih uloga i nagrada koje je za njih osvojila.

O knjizi će govoriti autorka Anita Panić, uz projekciju brojnih foto i video materijala. Moderator je Vesna Stepanović.

Čitaonica Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 26. septembar 2019. godine, u 18 sati.

Dobro došli na dobro mesto!

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram