Opština Stara Pazova veoma vodi računa o obrazovanju i deci, i iz tog razloga više od šest godina svakog 1. septembra poklanja đacima prvacima besplatne udžbenike i školski pribor.

Međutim, ove godine dobra praksa se proširuje i na njihove školske drugare, te će tako besplatne udžbenike dobiti svi đaci uzrasta od 1. do 4.razreda svih osnovnih škola na teritoriji staropazovačke opštine.

“Ove godine smo opredelili 25 miliona dinara za nabavku udžbenika za naše osnovce. Nadamo se da ćemo iduće školske godine uspeti da obezbedimo besplatne udžbenike za sve osnovce do 8. razreda” -istakao je prvi čovek opštine Đorđe Radinović.

Pored ovog vida pomoći praksa je da se nagrađuju najbolji učenici,a školovanje se pomaže na razne načine kao što je na primer stipendiranje srednjoškolaca koji putuju u Staru Pazovu , gde se 80 posto izdvaja za njihov prevoz a 20 posto oni sami finansiraju izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Takođe je istakao da će se cela ova praksa nastaviti i narednih godina jer smatra da da je to odlična motivacija za decu.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: