BELEGIŠ: Rekonstrukcija i izgradnja OŠ “Vera Miščević”

Nakon adaptacije stare škole Rastko Nemanjić –Sveti Sava u Novoj Pazovi,izgradnje škole u Novim Banovcima na red je došla i OŠ “Vera Miščević” u Belegišu.

Ovih dana zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji škole u Belegišu.

Ukupan broj učenika koji trenutno pohađa ovu školu je 285,a škola je poslednji put renovirana 1985. godine kada je građena međuspratna konstrukcija.

Кompletnu rekonstrukciju škole finansira Кancelarija za javna ulaganja, a procenjena vrednost radova iznosi oko 450 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 240 dana.

Selo naše heroine Vere Miščević

ISTORIJAT ŠKOLE:

Prema istorijskim podacima osnovna škola u Belegišu postoji još od polovine XVIII veka. Osnovna škola nosi naziv po narodnom heroju Veri Miščević koja je rodjena 07. aprila 1925 godine u Belegišu (taj dan se proslavlja Dan škole). Sadašnja zgrada osnovne škole sagrađena je 1952.godine i od tada se u njoj redovno održavala nastava.

Matična škola u Belegišu ima u svom sastavu područno odeljenje u Surduku. Škola u Surduku nosi isto ime kao i škola u Belegišu. Školska zgrada u Surduku sagradjena je 1954.godine i od tada se u njoj redovno održava nastava. U područnom odeljenju se takodje izvodi nastava od 1.do 8.razreda.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram