U Belegišu je  prošlog vikenda otvorena prva uređena pešačko-rekreativna staza u opštini Stara Pazova u dužini od 10 km. Projekat “Oaza prirode Belegiš” koji je ideja Planinarsko-sportskog društva Stara Pazova podržala je lokalna fondacija Stara Pazova , ali i preko 300 šetača koji su bili u prvoj zvaničnoj šetnji.

-Lokalna fondacija je prepoznala značaj ovog projekta kao vredan i društveno koristan cilj za našu društvenu zajednicu. Cilje je da deca ali i odrasli nauče šta se sve ovde nalazi kaže Nikola Rajković iz Lokalne fondacije Stara Pazova.

Planinarsko sportsko društvo Stara Pazova pobrinulo se da staza bude obeležena celom dužinom a na samom početku posetioci se mogu informisati o samom nastanku tla i o bogatim biljnim i životinjskim vrstama koje nastanjuju ovo područje.

default

-Imamo lesne zaravni, prelepe šume, osam arheoloških lokaliteta i bogat biljni i životinjski svet. Ovo je oblast koja ima toliko toga da ponudi kaže Milan Marić iz Planinarskog društva Stara Pazova.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović lično je podržao ovu ideju, istakavši da jako dobro poznaje taj teren i da je šetnja pored Dunava nezamenljiva.

-U Belegišu ima 400 hektara priobalja, fantastičnu priorodu i nastavićemo da uređujemo ovaj deo naše opštine poručio je Đorđe Radinović i naglasio da će opština pomoći u svim projektima.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: