BATEZ POSETIO INĐIJU: Organizovan stonoteniski meč za osobe sa invaliditetom

U Inđiji je organizovan egzibicioni meč u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom kao završni korak u realizaciji projekta „Socijala integracija kroz parasport – Parainspired!“, koji se realizuje sredstvima Evropske unije u okviri IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija- Bosna i Hercegovina proteklih šest godina.

VIDEO:

Vrednost ovog projekta je 263.000 evra,  učešće Evropske unije je 224.000 evra. Partneri u ovom projektu su Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine, opština Inđija i Fond evropski poslovi, a nosilac projekta je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu koji nije želeo da odustane od završnice – dva egzibicionih susreta: stonoteniskog u Inđiji i meča sedeće odbojke u Sarajevu.

Stonoteniske rekete u Inđiji su ukrstili parasportisti iz Banja Luke i Novog Sada. Gost iz Bosne i Hercegovine 19-godišnji Haris Sibinović, reprezentativac,  kaže da je veoma zahvalan na ovom pozivu i da se posebno raduje susretu sa Borislavom Perić Ranković i Mitrom Palikućom, reprezentativcima Srbije, okićenim olimpijskim odličjima u para stonom tenisu.

Sledećeg vikenda u Sarajevu se organizuje egzibicioni meč u para disciplini sedeće odbojke i time se završava realizacija projekta „Socijala integracija kroz parasport – Parainspired!“.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *