Stalnim praćenjem potrošnje u prethodnih petnaest dana, uočeno je značajno povećanje potrošnje, zbog čega JКP „Vodovod i kanalizacija” Inđija apeluje na sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i na taj način omoguće da svaki stanovnik u svakom trenutku ima dovoljno vode.


Potrošnja je znatno povećana u svim naseljima opštine Inđija, što ukazuje na nenamensko korišćenje vode. Pojedine aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila i vozila predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode.

U letnjem periodu, kada su danima izuzetno visoke dnevne temperature i kada je potreba za vodom znatno povećana, JКP „Vodovod i kanalizacija” Inđija nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih proizvodnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve žitelje grada. Međutim i pored toga rezerve vode se svakodnevno smanjuju i ukoliko se trend nastavi doći će do višesatnog prekida u vodosnabdevanju dok se rezerve vode ne obnove.
U naselju Кrčedin je ista situacija što se tiče potrošnje, a sistem vodosnabdevanja je tako organizovan da u slučaju smanjenja rezervi vode na minimalnu vrednost potrebno je tri sata da se rezerve obnove. Nakon obnove rezervi vode u rezervoaru ponovo se uspostavlja normalno vodosnabdevanje.
U nadi da ćete uvažiti našu molbu i apel unapred se zahvaljujemo svim potrošačima.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: