Kuća Aleksića u Novom Slankamenu je prava domaćinska. Glaca kuće Deda Nikola se stočarstvom bavi od 1977. godine kada je imao svega nekoliko krava. Danas njegovo gazdinstvo broji više od 300 grla sa dnevnim prosekom mleka od 25 litara po grlu. 

U domu Aleksića živi 11 članova porodice u tri generacije i svi su složni, a to je po svemu sudeći recept za uspeh.

Aleksiće su nedavno posetili  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić  u pratnji predsednika opštine Inđija Vladimira Gakaa koji su pohvalili ovo poljoprivredno gazdinstvo kao primer dobre prakse u Srbiji.

Domaćini su upoznali goste sa ostvarenim subvencijama u stočarstvu i mehanizaciji na republičkim, pokrajinskim i opštinskim konkursima namenjenih poljoprivrednicima.

predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je istakao da lokalna samouprava ima sluha za sve svoje poljoprivrednike i da je za  potrebe razvoja i unapređenja poljoprivrede ove godine iz budžeta bilo izdvojeno 34 miliona dinara  raspoređenih kroz nekoliko podsticajnih mera. gak je pohvalio saradnju i podršku koju poljoprivrednici dobijaju od viših nivoa vlasti, republičkih i pokrajinskih.

Prema rečima ministra Nedimovića u toku su konkursi u stočarstvu za podizanje farmi , za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme. On je podsetio da je od 15. oktobra premija za mleko povećana sa sedam na deset dinara.

Nakon obilaska održan je sastanak sa okupljenim poljoprivrednicima iz Novog Slankamena na kojem se razgovaralo o tekućim aktivnostima u oblasti poljoprivrede i predstojećim konkursima.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: