Stara Pazova danas je bila centar okupljanja u kome se promovisalo prijateljstvo, razumevanje i ljubav. Da decu od najranijeg uzrasta treba naučiti da poštuju svakoga, bez obzira na poteškoće koje imaju, potvrdila je tradicionalna manifestacija Defile prijateljstva.

Defile se po 14. put realizuje u organizaciji Društva za afirmaciju invalida „Feniks“ i Centra za socijalni rad – Dnevni boravak za mlade sa invaliditetom “MOJ КUTAК U GRADU”.

Prisutnima se obratila Nataša Milić Milaš, pomoćnica predsednika opštine, koja se priključila promociji pomenutih životnih vrednosti.
Tradicionalnoj šetnji je prethodio program u Gradskom parku u čijem su izvođenju učestvovali najmlađi sugrađani. Deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Stare Pazove su u pratnji svojih vaspitača pevala i recitovala dečije pesme i unela radost u samo okupljanje prisutnih.
Za osobe koje se samo po hendikepu razlikuju od drugih, deca Slovačkog kulturno – umetničkog društva “Heroj Janko Čmelik” i КUD-a “Branko Radičević” na trenutak su ulepšali ovaj sunčan dan i na najlepši mogući način u divnom raspoloženju ispratila lepo vreme.
Pokrovitelj manifestacije je opština Stara Pazova, a podržali su je brojne ustanove, udruženja i firme.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: