102 GODINE OD OSLOBOĐENJA: Polaganje venaca na spomenik Milunki Savić

Na Mitrovdan, 8. novembra, Inđija će svečano obeležiti 102 godine od oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Tako će 8. novembra, u Kulturnom centru biti odigrana monodrama „Milunka“ srpske glumice Vesne Stanković sa početkom u 17 časova.

MILUNKA SAVIĆ Najpoznatija i najhrabrija žena ratnik u Prvom svetskom ratu

Pre toga, tačnije u 15 časova, biće otvorena izložba fotografija „Veliki rat u boji“ autora Zorana Bojovića koja će tom prilikom biti postavljena na platou kod spomenika Milunki Savić, a koja će kasnije biti preseljena ispred Kulturnog centra.

Delegacije Opštine Inđija, Vojske Srbije, Udruženja Kraljevina Srbija, SUBNOR-a i ostalih patriotskih organizacija položiće vence na spomenik srpskoj heroini Milunki Savić i kralju Petru I Karađorđeviću u parku Kraljice Marije.

Inače, Inđija je na Mitrovdan 1918. godine oslobođena ulaskom srpske kraljevske vojske na čijem čelu je bio poručnik Julije Vapa.

NA DANAŠNJI DAN: Komandant Julije Vapa i slavna četa srpske vojske oslobodila Inđiju

Da podsetimo, na stogodišnjicu oslobođenja Inđije 2018. godine lokalna samouprava je organizovala veličanstvenu paradu i program u sportskoj dvorani kakav nije viđen nigde u Srbiji.

Učestvovalo je preko 1300 đaka osnovnih i srednjih škola iz Inđije, pripadnici Vojske Srbije i policije, brojna udruženja, nevladine organizacije i brojni akteri koji su svojim zalaganjem za održavanje manifestacije ostavili neizbrisavi trag u istorije Inđije.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *